Tomatsoppa
Hej allesammans. Snart ska jag träna men innan det blir det mat! Min underbara vän Matilda behöver lite insperation, så here you go. Hoppas det blir nått liknande!
Tomatsoppa är bra att göra om det är extrapris på tomater! Underbart gott, väldigt matigt med bulgur och linser. Man kan ju skippa fisken för att få det vegetariskt eller ta en annan fisk (nån vit fisk, typ hokí). Eller skippa linser och/eller bulgurn. Massa urval, man kan ju ha vitlök i. Om man har ont om pengar kan man ju skippa färska tomater och ta två burkar krossade tomater istället (gör då en redning av smötet i början). Som sagt oändligt.
Ett annat tips är att alltid ha dijonsenap, ajvar relish, sambal olek och curry paste hemma. Dessa höjer matens smak vessäntligt. Inte bara om man vill ha det starkt utan den där slutgiltiga tushen får man utav dem tycker jag.
Ingredienser:
Smör
En burk krossade tomater
Ca ett kilo tomater
Vatten
1 Tärning grönsaksbuljong
1 ½ tärning fiskbuljong
Ca 3 msk fryst dill
Citronsaft från en fjärdedels citron
Salt, vitpeppar, lite curry
1 msk Dijonsenap, ajvar
½ msk sambal olek, currypaste
1 dl bulgur
1 dl röda linser
Lax i folie:
Folie
En bit lax
citron, svartpeppar, vitpeppar, dill, smör.
Tomatsoppa:
Sätt på ugnen på 200 grader, lägg laxen i folien och släng på kryddorna, kläm ut citronjuicen men lämna gärna citronen uppepå under gräddningen, lägg på smörklicken överst. Ca 25 min i ugnen (om den är tinad/färsk annars får du lägga på nästan 20 min). Gör soppan sålänge.
Såhär ser den ut klar!
Fräs en klick smör i en varm kastrull och lägg på krossade tomater och de hackade tomaterna.
Ta paketet med krossade tomater och häll upp hela den med kallt vatten och lägg i kastrullen. Släng i buljongtärningarna, dill, citron och kryddor. Låt koka tills tomaterna mjuknar, ca 15-20 min. Mixa. Häll i bulgur samt linser och koka tills de har mjuknat (ca 10-15 min). Bulgur och linser reder soppan (alltså att det blir tjockare) så häll gärna i lite mer vatten och smaka av med kryddorna!
MUMS! Dock blev bilden inte så bra idag, batteriet höll på att ta slut så fick skynda mig!
Nej, jag äter självklart inte citronen, snyggt när man lägger upp!
Ha en bra dag! Nu ska jag packa träningsväskan!
Take Care, Sara!
Tomatsoppa är bra att göra om det är extrapris på tomater! Underbart gott, väldigt matigt med bulgur och linser. Man kan ju skippa fisken för att få det vegetariskt eller ta en annan fisk (nån vit fisk, typ hokí). Eller skippa linser och/eller bulgurn. Massa urval, man kan ju ha vitlök i. Om man har ont om pengar kan man ju skippa färska tomater och ta två burkar krossade tomater istället (gör då en redning av smötet i början). Som sagt oändligt.
Ett annat tips är att alltid ha dijonsenap, ajvar relish, sambal olek och curry paste hemma. Dessa höjer matens smak vessäntligt. Inte bara om man vill ha det starkt utan den där slutgiltiga tushen får man utav dem tycker jag.
Ingredienser:
Smör
En burk krossade tomater
Ca ett kilo tomater
Vatten
1 Tärning grönsaksbuljong
1 ½ tärning fiskbuljong
Ca 3 msk fryst dill
Citronsaft från en fjärdedels citron
Salt, vitpeppar, lite curry
1 msk Dijonsenap, ajvar
½ msk sambal olek, currypaste
1 dl bulgur
1 dl röda linser
Lax i folie:
Folie
En bit lax
citron, svartpeppar, vitpeppar, dill, smör.
Tomatsoppa:
Sätt på ugnen på 200 grader, lägg laxen i folien och släng på kryddorna, kläm ut citronjuicen men lämna gärna citronen uppepå under gräddningen, lägg på smörklicken överst. Ca 25 min i ugnen (om den är tinad/färsk annars får du lägga på nästan 20 min). Gör soppan sålänge.
Såhär ser den ut klar!
Fräs en klick smör i en varm kastrull och lägg på krossade tomater och de hackade tomaterna.
Ta paketet med krossade tomater och häll upp hela den med kallt vatten och lägg i kastrullen. Släng i buljongtärningarna, dill, citron och kryddor. Låt koka tills tomaterna mjuknar, ca 15-20 min. Mixa. Häll i bulgur samt linser och koka tills de har mjuknat (ca 10-15 min). Bulgur och linser reder soppan (alltså att det blir tjockare) så häll gärna i lite mer vatten och smaka av med kryddorna!
MUMS! Dock blev bilden inte så bra idag, batteriet höll på att ta slut så fick skynda mig!
Nej, jag äter självklart inte citronen, snyggt när man lägger upp!
Ha en bra dag! Nu ska jag packa träningsväskan!
Take Care, Sara!
Kommentarer
Postat av: sophie
vilka bra mattips du ger Sara :) forsätt med det, är verkligen kul att testa nytt. skall nog börja lägga upp lite i min blogg också.. tycker det är kul att testa nya grejer o inte bara köra med de gamla vanliga. gjorde en asgod morotssoppa för ett tag sedan och en fantastiskt god fiskgryta... kanske skall försöka hitta de recepten :P
Trackback