Göteborg för hela slanten


Apropå förra inlägget :) ja - höst, vår whatever. Det jag menar är att det inte är högsäsong.  Personer har frågat: "vet du inte att det är nästan vinter i Australien då?". Jo det vet jag! Men jag åker ändå, folk undrar också varför jag inte tar det nästa vinter istället. Jo, för då sitter jag förhoppningsvis i skolbänken och det är inte så lägligt att ta tre månader timeout precis när man börjat! :)

Idag är det fredag och sista jobbdagen för veckan idag har jag hunnit med två frukostar (en liten före träningen och en lite större efter). Skulle spinna men det gick inte att boka, error på hemsidan och jag orkade inte åka dit och så kanske platserna är slut så det fick bli min ANDRA joggingtur denna veckan! Ca fem kilometer.

Dock blir fotproblemen bara värre och värre och väntar på en remiss till något sjukhus någonstans i Halland. Opererade Halgus Valgus (fotknölen) när jag var 14 på höger fot och jag har ÄNTLIGEN orkat ta tag i mitt problem (har haft problem sedan dess). Gillar inte att ha problem, det värsta jag vet. Nu måste jag verkligen ta tag i ryggen på riktigt också...


Såhär glad är jag efter en joggingrunda!

Ikväll bär jag, Alexander, Serlander och Madde till GBG och spenerar helgen där. Vi åker sent ikväll :) när älsklingspojken slutat. Imorgon klockan tio står jag och Alle utanför Sta:s kontor och fulla med frågor och fickorna fulla med pengar. Haha, imorgon kommer det garanterat spenderas massor med pengar :)

Blir nog lite festlighet också. Förhoppningsvis blir det tacos imorgon också. Riktigt sugen på det! ;) (ska övertala de andra!!)


Kanske blir detta läppstift i vimlet, visst är det snyggt!?


Kramkram Sara.

En vanlig fråga, hårfärg och mer veggomat!

Hej, tänkte bara säga lite snabbt en sak :)

Många har frågat mig "varför åker du till Ocianien och Asien under vintertid/regnperioden? Varför åker du inte på den svenska vintern?" (Då det är varmt, jävligt varmt där borta, fint väder mm)

Ja, det kan man fråga sig. Dels räknade jag med att spara 8000 kronor i månaden. Och jag började spara i mars, det hade gjort så jag hade sparat = 64.000 kronor vid det här laget.
Men jag har sparat snart 80.000 kronor. Vilket gör det möjligt att dra om en månad om det inte vore för jobbet. Jag kommer fortsätta spara så att jag kan ha råd till körkort och ha pengar kvar på kontot när jag kommer hem (eller om något oförberett händer, en olycka eller något). Så då åker jag i April och kommer hem i mitten av Juli. Sist jag var i Thailand, var det regnperiod, och det var helt okej. Jag åker ju ändå inte för vädret. Jag åker för att lära känna mig själv bättre. Men om jag nu blir trött på regnskurarna som kommer - för det mesta - på kvällarna kan jag ju alltid ta mig hem eller åka till Chang Mai där det utlovas mycket bättre väder och över 30 grader och sol (dock fattas ju någonstans att svalska sig i :).

USA och Nya Zealand är det höst. Svensk varm höst typ :) och då är det helt ok. En tjockare tröjja och så är man hemma! Hoppas jag!

För övrigt färgade jag mitt hår igår - i DIMOND BLOND. Tja, blev bättre, har iaf inte kvar 3 olika nyanser som jag hade förut (vitt i det mesta av håret förutom 3 centemeter längst upp intill hårbotten (som hade guldiga inslag) + utväxt på ½ cm. Inte snyggt. Nu, mycket bättre!

Morgonen har ängnats åt att laga kikärtsbiffar, rostade grönsaker samt vitlökssås!



Lyckades till och med att få till en riktigt smarrig bild! Blir man inte hungrig?

Kikärtor - ajvar relish, vitlök, persilja, sambal olek, curry paste, ägg, potatismjöl, en skvätt vatten, kryddor. Mixa och stek.
Rostade grönsaker - hackad morot, paprika och potatis. Olivolja, kryddor in i ugnen 200 grader 35 min.
Kall sås - turkisk yoghurt, persilja, vitlök, ketchup, aromat, peppar.

Servera med en fräsch sallad! :)

Kramkram allesammans!

Resan i punkter

God morgon, glömde ställa klockan idag. Men vaknade tio i sju så det var ju helt ok.
Idag har jag hunnit maila Emlan, bäddat, ätit frukost och diskat. Nice.

Tänkte att jag skulle förklara lite hur jag ska resa, har ju ändrat mig otaliga gånger men ska ju snart boka, så nu vet jag vart jag ska. Grejen är att jag vill inte planera för mycket. Jag älskar att planera men jag känner om det är någon gång man ska ta en dag i taget och inte tänka på framtiden så är det på en långresa. Inte känna sig stressad eller vara orolig över att man inte hinner "dit" i tid. Men lite planering blir det allt. USA resan blir väldigt planerad. Samma sak i Nya Zealand. Kommer nog bara boka några dagsturer i förväg.

Såhär är det tänkt:
USA - ca tre veckor, med Alle och träffa Emelie på plats :)
Nya Zealand - ca två veckor, ska ta en busstur på två veckor med Kiwi Experience.
Australien - ca en månad.
Asien; Indonesien, Singapore, Malaysia, Thailand - ca fem veckor. Men ska nog kolla upp möjligheten att boka en standby biljett, så man kan boka om den om jag är trött på skiten eller har pengar kvar så jag vill stanna några dagar till.



1: flyga från Sverige till New York.
2: New York till Nya Zealand.
3: Nya Zealand till Australien.
4: Australien till Indonesien.
5: Indonesien till Singapore.
6: Från Malaysia till Thailand tar jag mig på egen hand, typ buss eller något!
7: Bankok hem till Sverige.

Hur mycket kommer kalaset kosta? Tjaa... hade tänkt punga ut 80.000 kronor, men har hellre för mycket än för lite. Så 90.000 blir det, och då har jag 28.000 som ska gå till upplevelser, eller snare alla utgifter förutom mat och boende. Alltså har jag ca 2000 kronor i veckan att göra av med på shopping, bussresor och upplevelser. I Asien blir det nog inte mycket pengar men i USA kommer de gå åt som smör eftersom vi planerar att hyra bil och så.

Kramar Sara.

Ny matkonst i lyan

Jag har kommit på att man är så fast i sina rutor. Alltid samma. Jag är uppväxt med bra mat, dock med mycket kött. Och det är det jag kan laga, men nu tänkte jag försöka tänka utanför boxen och försöka mig på något relativet nytt. Vegetariskt.
Försöka äta det ett par gånger i veckan och se vad det bär av, det är inte det att jag inte tycker om kött, tvärt om - jag älskar det. Men det kan vara kul att testa något nytt. Lära mig ny matkonst. Detta slängde jag ihop idag!



Asså detta var underbart gott. Lättlagat och snabbt. 30 min.

Lite smör
½ gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk curry
1 morot
1 pkt krossade tomater
2 dl bulgur
2 dl röda linser
ca ½ liter vatten
2 grönsaksbuljonger
½ paprika
7 cm squash/zucchini
en skvätt grädde
vitpeppar, svartpeppar, fryst persilja, aromat.

* fräs löken med vitlök och curryn.
* släng ner moroten, som du har hackat i sockerbitsstorlek.
* lägg ner tomatkrosset, bulgurn, linserna, vattnet och tärningarna av buljong.
* låt det koka, smaka av med kryddorna och grädden.
* rör om och lägg i hackad paprika och squash/zucchini

Gött som fan med en knäckemacka till!

Jaja, dags att slänga sig i duschen och lägga sig ner i sängen med nya boken. Köpt Carolina Gynnings böcker - Ego girl och Ego Woman.

Nytt info om min resa, EMELIE - som bor i USA (och av en händelse utanför New York) har fått ledigt 9-13 April snacka om nice roadtripp vi kommer ha. Helt fucking underbart.

God night, Sara.










Lördag den 1 oktober ...

... är det inte idag! Men bokat tid för bokandet av min långresa. Nice va?!
Så nästa lördag bär det av till GBG och dags att boka flygbiljetter kors och tvärs, känns förbannat gött!




typ såhär glad är jag! Nu blir det chillkväll! Kramar!

Det var ett tag sedan!

Hade tänkt börja skriva lite igen. Om ca 200 dagar sitter jag och min pojkvän på flyget till NY och det är tänkt att vi ska stanna där i tre veckor och ha det riktigt roligt.
Sedan ser ni rutten i headern, efter NY så flyger pojkvännen hem och jag fortsätter min backpacking själv i länderna ovan!
Snart ska biljetter bokas och allt sånt runt omkring. Ska ju vara en födelsedag, jul, årsdag (fyra år med pojkvännen), en skidresa och massa planering runt om resan innan vi är fastspända och är upp och iväg!

Just nu kommer det mest handla om tid och pengar, ekonomi. Detta blir min första backpackingresa och ska vara borta i 3 ½ månad :)

Hittade en gammal bild i arkivet som inte har ett dugg med inlägget att göra!



Här är Sanne och Joanna - Joanna, saknar dig! Men vi syns till vinter när du äntligen kommer hem från Dublin! (Fast du har ju inte varit borta så länge!)

Take care! Sara

RSS 2.0