Riverrafting i River Vally

Tja du, har finns det nagra bilder nar jag gjorde riverraftingen tidigare idag. Sista faller ramlade alla ur var bat (vi var tva batar). Guiden hade inte ramlat ut pa det stallet pa tre ar och det var stenet, belive me - I know. Har ett fett jobbigt blamarke som jag sitter pa. Det var ganska turbulent och allt hande sa snabbt, jag hamnade under baten och fick lite panik eftersom jag andandes in vatten. kom over pa ratt sida baten men slappte taget om repet och foll ner ett fall till men den andra baten drog upp mig. Kul var det, men blamarket ar jobbigt att sitta pa!











Det kostade 900 rikstaler och bilderna 90 kr, men for de tva timmarna var det vart det. Helt underbart var det. Trott var man efterat ocksa. Kanske ska gora det i Twizel ocksa. Om jag har nagra pengar kvar da. Ar ju tankt att jag ska gora bungyjump i Qweenstown!

Just nu befinnerjag mig i Huvudstaden Wellington. Imorgon tar vi farjan over till sodra on och ska anlanda i (sakert felstavat) Katiritiri. Blir nog en bra dag imorgon med!

Kram Sara.

TALAMOD AR EN DYGT

Har kommer ett par bilder!

Hot water beach, nar du graver i sanden kommer det upp skallhett vatten (kallvatten) sedan blandar du det med det kalla salltvattnet och du far en fin pool.





En vacker grotta!



En gammal guldgruva, det var valdigt fint att ga runt dar!





Jag var pa Black cave rafting, en stor grotta, backmork, och sa akte man runt dar, jattekul!



Ovade pa att hoppa ner i vattnet, det var SVINKALLT. Annukallare i grottan.



Maorifolket, det ar urbefolkningen pa N.Z och de visar sin traditioner, har ser ni mig med f.d krigsbollar, nu anvander det dem som musikredskap!



Hovdingen visar maten vi ska bli serverade som ar gjord under marken.



Dansar





Ett fint vattenfall som jag tog igar nar jag hade ont i huvudet!



Kram Sara

Valkommen i Nya Zealand.

Hej pa er!

Med mig ar det bra, klockan ar ca halv nio nar jag sitter och skriver det har (pa kvallen). Jag har haft en ganska hard dag, och nej jag ar inte bakis, har inte blivit en enda droppe av det (an). Haha. Jag har haft nagan sorts av migrananfall tror tjejorna har. Jag vetefan. Madde javligt illa, ville spy, ha det morkt och tyst. Meeen det ar det inte pa en chattrig buss, och bussen gick sonder idag och var busschaufor var inte glad. Fick vanta lite over tva timmar innan mekanikerna kom (och vi hade bara tjugo minuter till Taupo nar det hande men anda fick vi vanta sjukt lange. Irriterande. Menmen. Lagade mat samt sov efter det madde jag battre. Jaja. Bilder kommer imorgon. Nya Zealand ar sa fint. Sa vackert. Vad har jag gjort sedan jag kom forutom att oroa mig om andra manniskor som inte ska tycka om mig, haha. Jag har gjort Zorbing, alltsa rullat fran en kulle i en stor vattenfyllt boll. Och man blir snurrig i bollen som fan. Inget for alle det vill saga!

Jag, det morkradda sara har ocksa varit i black cove rafting eller vad det nu hette. Man ar i en BAACKMORK grotta med var sig svart badring och typ flyter omrkring och hoppade fran ett vattenfall. Alltsa helt javla morkt var det, men vi hade vatdrakt (det var askallt i vattnet) och lampa pa hjalmen, vi har ocksa varit pa Hot water beach, men mer om det imorgon. Da det blir bilder, om det gar fran denna dator! hehehehe. Idag ar det wet t-shirt contest och vinnarsumman ar heeela 600 svenska kronor och for tjejorna ar det 1 dollar vodkadrinkar ikvall. Undra varfor de har det idag!? Jaja, ska ga a kamma hem priset nu, eller inteee. Det som hander i Taupo, stays... on facebook.

Citat fron busschauforen nar vi skulle over en sjukt smal lite bro med bussen och alla hade andan i halsen "jag ar van att satta stora saker i sma saker": slutcitat.

Hoppas ni inte satte kaffet i strupen!

Everglades

Nar jag anda har tid, haller pa att ladda over bilder till USB:t alle ska ta med sig hem imorgon... :(

Vi var pa Everglades igar, det var ganska coolt, akte svavare, var pa en alligatorshow (som inte borde fa kallas show da den var typ 4 min lang, haha) men nar vi gick runt i parken. Det man maste veta ar att det ar uppet till trasket sa det ar varningsskylltar overallt att man ska vara forsiktig eftersom det kan komma upp vilda alligatorer ur vattnet. Och jag och alle hade tur for precis framfor oss kommer det upp en minst tva meter lang sadan. Ingen annan sag den sa vi fick ha den alldeles for oss sjalva ett bra tag. Det var svincoolt maste jag saga! ;)



Denna sista kvallen ska spenderas tillsammans med min alskling, med tva-ratters (tror inte man orkar efterratt i denna varmen). Pricken over it ar att jag brande mig idag, pa rumpan ner till vaderna. Kanns bra att jag ska sitta typ ett dygn pa ett javla plan. Haha... men men.

Vi hors i Nya Zealand! Kramkram, Sara.


I'm in Miami bitch!

Blir sa javla irriterad, tankte lagga upp massor av bilder men saaa blir inte fallet da de har tagit bort USB funktionen pa datorhelvetet. Sa ett inlagg UTAN bilden. Bilder ar ju hela grejen enligt mig! Vad tror de man vill gora med en dator, jo, kolla internetet och lagga over bilder. Men men. Ett tag sen jag skrev.

Vi hade det kul i Atlantic city och Emelie blev goornervos, jag var coollugn innan vi hoppade. Det fick plats tva hoppare i ett plan sa det blev jag och Emelie i det. Jag var askonstig eftersom jag inte kande naganting. Fallskarmskillen fragade "are you nervus". "No, just exiting" svarade jag. Och anda gangen jag fick lite panik var nar jag stod i dorren, 3000 meter upp i luften och just sett Emelie flyga ivag som en vante. Jag satt pa mina knan och ett av den skulle ut pa en pinne utanfor planet, och hans ben skulle vara langst in. Men fick inte ut benet pga vinden sa det var bara att hanga sig utanfor planet och fa foten pa ratt plats, sedan plog vi fritt i nastan en minut, kallt var det men inte laskigt. Bara harligt.

Alle blev lite aksjuk och spydde lite (och jag kande mig taskig eftersom jag hade skojat om det!)

Vi akte hem till Emelie i Riddgewood, en timme utanfor the big apple. Jag provade sushi for forsta gangen och jag spydde lite i munnen och det fick bli lite pizzaslice efterat. Blaa. Vi var pa nojesfallt Sixflags i Sondags och nu ar det torsdag kvall och sedan vi kom till Miami har vi sovit typ 10 timmar om natten och haft siesta. Det ar nog pga intensiva veckorna som varit. Det ar valdigt dyrt har i Miami, skulle hyra tva solstolar med parasoll 40 dollar, eeh nejtack. 300 spann vill jag inte betala!

Det ar ca 80 F, den som vill far garna rakna ut hur varmt det ar, jag vet att 70 F ar ca 20 grader. Det ar ocksa pavag en tropisk storm verkar det som. Vi far la se! Pa lordag borjar den 21 h langa flyginfernot! Eller ngt. 5 1/2 timme till L.A och tre timmar vantetid innan det blir 13 timmar till Auckland Nya Zealand.

Hoppas ni haller stallningarna darhemma. Och att nagra av er fatt vykort. Ska forsoka vara flitig med det. Glom ej - FORSOKA!! Hehe. Men skickat 8 hitills ;) kramar Sara!

Atlantic city

Heeeej, vi har hunnit med Philadelphia och nu Atlantic city, det var fina städer.bilderna nedanför ärfrån just Philadelphia, vi sprang också upp och ner för Rockytrappan. Idag blir det outletshopping och vidare till Jersey Shore där det blir fallskärmshopning imorgon bitti. Både Emelie och alle är nervösa... men jag är cooollugn :)
Kraaaammmmmar Saaaaara

Washington

Hej. Och grattis syster, enligt min klocka fyller du fortfarande år, extra lååång födelsedag till dig!
Idag kom vi fram till Washington efter våran skönhetssömn mitt ute i den Amerikanska landsbygden. Igår åkte vi från Niagarafallen till Toronto, spenderade en halvdag där innan vi tog oss till Amerikat igen och tog "jag-vet-vad-du-gjorde-förra-sommaren-skräck-vägar" på väg ner genom landet och stannade på ett fint hotell mitt ute i ingenstans. Vi valde att inte ta de stooora motorvägarna för att vi vill se landet lite mer från den amerikanska sidan. Vi bokade iaf ett hotell lite utanför D.C för att slippa köra inne i stan, det kostade inte ens 500 svenska för oss tre och en natt. Jag trodde det skulle vara dåligt, efter som det var så billigt. men det var visst 40% off, antagligen för att det är storhelg, påsk och de inte var fullbokade. vi trodde vi kommit fel, haha.
Idag har vi sett Vita Huset, The monument, och the Capital, de två sistnämna finns det dåliga bilder på längre ner. Och en bild på mig och alle i det fräsha rummet. Nu är klockan 11 och det är dags att sova. Imorgon ska vi vara här till fem innan vi drar oss uppåt mot Baltimore, så ser planerna ut för tillfället. Vi hörs snart igen!
Kramar Sara.

Roadtripp

Hej, det var inte igår. Har inte har haft tillgång till dator men nu så. Använder Emelies surfplatta men den har ingen Usb-utag så ni får nöja er med bilder som hon tog med just surfplattan.
Vi har hunnit vara på Top of the Rock i NY, där såg man till skillnad från Empire state Buildning, central park och just E.S.B, det var jättefint. Vi åt också världens godaste hamburgare i en liten park i NY som vi i övrigt hade bra väder hela veckan.
Vi fick en splitter ny hyrbil, årsmodell 2012, en röd Cheeva. Underbart. Igår började vi roadtripen och vi är nu i Canada vid Niagarafallen. Det var ganska lätt att hitta hit och idag bär det av mot Toronto, inga planer har vi där. Vi får helt enkelt se vad det blir av.
Här har ni tre bilder, kramar Sara;

New York i korthet.

Vi har sedan sist hunnit med mycket. Vi har gatt och gatt, varit uppe i Empire state buildning, flygit helikopter, gatt pa en gammal jarnvag som nu ar omgjord till en gangbana, jattevackert vi har helt enkelt sett en massa. Shoppat lite mer och ja. Utforskat Manhattan. Idag ska vi aka pa en Harlem tur men mer om det en annan dag!

Vi var pa en battur ocksa, pa tva timmar, har fick man ocksa en bra bild av Manhattan.





Empire state buildning by night, lang ko som fan och vi var jattetrotta men val uppe var det jattefint!



Helikopterbilder, helt obeskrivligt. Sa coolt, inte forens da fattade man hur stort allting ar. Nere pa marken kanns det inte lika stort.





Gammla jarnvagen, jattefint.



Ground zero, jattefint var det. Man blev valdigt rord. Allas namn som dog star utskrivet.





Ha det bra dar hemma, vi har det toppen. Kram Sara och Alexander!

New York by day!

Idag har jag och alle strosat runt bland hoga skyskrapor! Vi har gatt genom (tva timmar, longt ifran hela) central park, vi har gott fran 42-8 gatan, vilket ar en bra bit. Vi tog nagra stationer med Subwayen for att se Brooklyn Bridge men det var inte mycket att se, det var plankor och skit, de holl po att renovera, men lite utsikt over Hudson, Brooklyn och Manhattan fick vi allt.

Central park:










Vi tog oss till Wallstreet men det var inget att se. Lite shopping fick vi i alla fall. Blev ett par levisjens for bade mig och alle. Efter tio timmar av vandrande, tog vi oss hem till vart riktigt mysiga och stora Hostel, dar jag sitter nu och skriver. Vi ska ut och kaka en bit mat, blir antingen pizza eller Subway, bada ligger i narheten!

Time square



Ingen jetlag har vi, vi ar pigga och glada och vi trivs riktigt bra med vara roommates! Dock moste vi byta rum imorgon, hors om ett par dag halsar jag och Alexander fron soliga Manhattan:


RSS 2.0